Jeugdfanfare Sforzando Hoeleden

Welkom op onze website! 

NIEUWS

Lees onze nieuwsberichten hier!


view:  full / summary

Finalewedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles

Posted by Webmaster on April 25, 2016 at 4:40 AM Comments comments (10)

Op 24 april 2016 hebben enkelen van onze muziekanten deelgenomen aan de Finalewedstrijd voor Solisten en Kleine Ensembles georganiseerd door Vlamo. Dit jaar was het een hele trip, want de wedstrijd vond plaats in Sint-Niklaas.

Onze 8 finalisten hebben het voortreffelijk gedaan en we wensen hen dan ook een dikke proficiat met hun prestratie! De resultaten kan je terugvinden op www.vlamo.be.

Nieuwsbericht - maart 2016

Posted by Webmaster on March 25, 2016 at 3:50 AM Comments comments (2)

Beste muziekvrienden,


Wanneer ik dit schrijf zijn we één dag na de aanslagen in Brussel. Alles wat we doen valt in het niets tegen deze onmenselijke daden. Het spreekwoord zegt 'muziek verzacht de zeden'. Laten we gewoon met onze muziek, zoals we al lang doen, mensen samen brengen en een boodschap van gelukzaligheid en liefde overbrengen.


Peter 

Verslag Provinciale Solistenwedstrijd

Posted by Webmaster on March 6, 2016 at 2:55 PM Comments comments (2)

Vandaag hebben we met onze jeugdfanfare een 20-tal optredens meegedaan met de provinciale Vlamo-solistenwedstrijd in het Lemmens te Leuven. Vorige week was de eerste dag (houtblazers), vandaag waren de koperblazers aan de beurt, in totaal 315 optredens. Onder het moto 'deelnemen is belangrijker dan winnen' hebben we met wisselend succes deelgenomen. Uiteindelijk hebben we 8 finaleplaatsen kunnen versieren.

Voor alle resultaten kunnen jullie vanaf morgen terecht op de site van Vlamo (www.vlamo.be). Aan alle deelnemers een dikke proficiat en blijf genieten van elke noot!

Peter

Jeugdfanfare Sforzando Hoeleden wint 'Knap-gedaan-prijs'

Posted by Webmaster on January 24, 2016 at 7:55 AM Comments comments (4)


Het jaar 2016 heeft onze jeugdfanfare al een eerste prijs opgeleverd.

Jong CD&V afdeling Kortenaken heeft onze groep de jaarlijkse knapgedaan-prijs toegekend nav onze nationale titel die we in 2015 hebben behaald. Hieronder kun je de perstekst die eerstdaags in de krant zal verschijnen al lezen. We hebben deze prijs vrijdagavond met een kleine delegatie in ontvangst mogen nemen op de jaarlijkse nieuwjaarsdrink van de CD&V.

Toch weer een mooie erkenning voor onze jeugdwerking!

Voorzitter JONGCD&V Kortenaken Lien Vandebroeck: "Voor de knapgedaan-prijs kregen we heel wat suggesties van de inwoners van Kortenaken. We zijn dan ook heel blij dat er ook heel veel mooie initiatieven en warme verenigingen van Kortenaken een bruisende en aangename gemeente maken. Dit is enkel mogelijk door de inzet van de zovele vrijwilligers die Kortenaken rijk is. Maar we moesten een beslissing maken en ik mag in alle eerlijkheid zeggen dat het dit jaar een moeilijke beslissing was en dat er verschillende kandidaten waren. De uiteindelijke winnaar is de jeugdfanfare Hoeleden Sforzando geworden. Zij wonnen niet één maar twee keer op rij de nationale kampioenstitel. Waarvoor we hen van harte feliciteren en hen daarmee dan ook de knapgedaanprijs van JONGCD&V Kortenaken overhandigen. We wensen hen nog veel succes en wie weet volgend jaar een derde kampioenstitel…”

 

Nieuwsbericht - december 2015

Posted by Webmaster on November 29, 2015 at 3:05 PM Comments comments (3)

Wat een jaar!

 

Sforzando is voor de 2de maal in zijn bestaan nationaal kampioen. In het weekend van 15 november mochten wij, als provinciaal kampioen, deelnemen aan het nationaal kampioenschap te Leuven. Met 90, 83 % werd er overtuigend gewonnen van de concurrentie in het Leuvense Lemmensinstituut. De jury was best onder de indruk van de prestatie en de sound van onze jonge bende.

 

Met onze nominatie van 'meest veelbelovende orkest van de dag' tijdens het Internationale Eurofestival Jeugdfestival in Heel Nederland op 18 april, de titel van provinciaal kampioen en tot slot ook nog eens Nationaal kampioen mogen we spreken van meer dan een geslaagd jaar.

 

Volgend jaar willen we de lijn doortrekken met als hoogtepunten het Himalaya Jeugdfestival en onze Boedapestreis.

 

Moesten jullie er nog aan twijfelen... onze jeugdfanfare, Sforzando, leeft!

 

Muzikale groeten,
Peter

 

Het verlengen van onze nationale titel heeft zelfs de media gehaald. Het verslag hiervan kan je op de nieuwssite HLN.be lezen!


Rss_feed