Jeugdfanfare Sforzando Hoeleden

Welkom op onze website! 

OVER ONS

JEUGDFANFARE SFORZANDO

Jeugdfanfare Sforzando is in 2008 in het leven geroepen om de ’grote‘ fanfare, het Hagelands Fanfareorkest (HFO), op termijn nieuw bloed te geven. We zijn begonnen met zeven muzikantjes, kenden een hoogtepunt van 38 leden en vandaag hebben we een dertigtal spelende jongeren van zeven tot twintig jaar.


Regelmatig organiseren we muzikale activiteiten zoals concerten en het opluisteren van dorpsfestiviteiten om te laten horen en zien dat onze vereniging leeft. Zo proberen we het verenigingsleven in Hoeleden, Kortenaken en Linter te bevorderen.


De kwaliteit van onze muziek proberen we op te krikken en regelmatig te meten door aan diverse wedstrijden, zowel in binnen- als buitenland, deel te nemen.


We spelen graag toegankelijke muziek d.w.z. dat we herkenbare melodieën afwisselen met aangename, niet te moeilijke fanfarewerken. Liefst van al spelen we frisse, jonge dynamische muziek. Af en toe wordt er een solowerkje gebracht. Dit alles gemengd met een mooie koraal en een pittige mars geeft een gevarieerd programma waarbij de toehoorder relaxed kan luisteren naar onze onderhoudende muziek.


Enkele noemenswaardige feiten:

  • Sinds 2012 organiseert de jeugdfanfare haar eigen concert, namelijk het Solistenconcert. 
  • Op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt, in 2013, behaalde Sforzando 'First Price'.
  • Na een succesvolle passage in 2011 op het internationale Eurofestival voor jongeren in Maasbracht, heeft Sforzando dit bevestigd in 2015 in Heel, waar ze het predicaat        'Zeer Goed' heeft behaald. Daarnaast kregen we ook de titel van 'meest beloftevol orkest van die dag'.
  • In 2015 verlengde Sforzando zowel haar provinciale als nationale titel in derde afdeling.
  • Voor het eerst in haar bestaan zal de jeugdfanfare een concertreis maken in 2016. Bestemming: Budapest. 
  • Sforzando was eveneens te bewonderen op TV. In het programma ‘Mijn Kunst is Top’ mocht Sforzando het programma rond de eufonium mee opluisteren.